Belépés
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (egyszínű, de lehet színes is)


Elkészítés:
Vastag falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe ázt...
2017-05-11 08:45:51
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... vaníliás
cukor
Csokoládémázhoz: vaj, kakaópor, cukor


Elkészítés: A vaníliás pudingot a tasakon leírt módon elkészítem. Az
almákat vékony szeletekre vágom, és cukros, fahéjas szirupban felfőzöm.
Vigyázok, hogy az alma csak éppen megpuhuljon. Kiveszem és
lecsepegtetem.
Egy jénai tál aljára elrendezek egy sor kekszet. Rárakok a karikára ...
2015-11-16 13:57:45
Zöldparadicsom télire
... leszedjük. Beletéve a paradicsomot, 10 percig főzzük, másnapig félretesszük. Ekkor a szirupot leszűrve beforraljuk, a gyümölcsre öntve félretesszük. Ezt 3 napon át, ismételjük. Utoljára a szirupba darabka vaníliát téve, a paradicsomot átforrósítjuk benne.
Üvegekbe töltve, lekötjük, száraz gőzbe rakjuk. Ezeket a cukrozott gyümölcsöket - a paradicsomról és a tökről rendszerint ...
2015-09-19 19:00:12
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... melegítjük a maradék cukrot a kész sziruppal együtt, míg felolvad. Felforraljuk, kis lángon 2 percig főzzük.
Habverővel a csoki masszába keverjük a tojásokat, majd belekeverjük a szirupba, beletesszük a pekándiót és a vanília aromát.
A fél körtéket egyenes felükkel deszkára tesszük. Éles késsel hosszában - legyezőszerűen - bevagdossuk, vigyázva, hogy a száránál el ne vág...
2014-11-13 12:18:50
Eper befőtt recept
... cukrot, amennyi az eper, főzzünk össze, egy kevés vízzel, egy feldarabolt citrommal és némi vaníliával. Az epret mossuk meg és forrázzuk le, enyhén ecetes vízben. Ezután rögtön öntsük bele a szirupba és együtt forraljuk fel őket. Hagyjuk egy fél napot állni. Utána szedjük ki az epreket a szirupból és a szirupot forraljuk fel újra. Mikor jól forr, beleszórjuk az epret. Mikor együtt...
2012-06-26 17:04:38
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
... állandó keverés közben feloldjuk a vízben. Felforraljuk a szirupot, a keletkezett habot leszedjük, és hozzáadjuk a citromlét. 5 percig főzzük, majd tűzről levéve a fánkokat megmártjuk a szirupban. A tálra szedett fánkokat melegen tálaljuk, forró cukorsziruppal vagy anélkül.



Ánizsos édes makaróni

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt,
2,5 ...
2012-03-26 22:21:48
2. ARAB KONYHA
... szárogassuk meg, lehetoleg épségben hagyva a héját. Hosszában bevágva vegyük ki a magot, ennek a helyére tesszük a tölteléket:

Fozzünk szirupot a cukorból és a vízbol. A még forró szirupban keverjük el a mandulát. Dolgozzunk bele egy csipet színezot, amit pici tojásfehérjében oldottunk fel. Még melegen kis nudlikat formáljunk a masszából, az ujjainkat mindig tojásfehérj...
2012-03-26 21:59:30
x
...
fahéjdarabkát szúrunk.
Megmérjük a dió súlyát és ugyanolyan súlyú cukorból kevés vízzel szirupot főzünk. kb. 2-3 3/4-1 literes üvegre fél,liter víz elég.
A diót a forró szirupba tesszük és fölforraljuk.
Nem szabad sokáig forralni! Másnapig állni hagyjuk, majd a diót kiszedjük, és szirupot újra fölforraljuk. Ismét beletesszük a diót, és mostmár csak egy kic...
2011-03-21 22:30:38
x
...
#341
2009. április 9. 07:01
Válaszolj!
Üzenet törlése






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia)
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, ½ kk kakukkfű, ¼ kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl v...
2011-03-19 18:34:41
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Biryani másképp
Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, &fr...
2011-03-19 16:34:39
1 2 3 
Címkék: SÜTÉS NÉLKÜLI, ARABKONYHA FOLYTATÁS, ARAB KONYHA, Juhászné Szunyogh Mária, kettévágott vaníliarúddal, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, vaníliás pudingot, tasakon leírt, alma csak, szirupot leszűrve, gyümölcsre öntve, szirupba darabka, paradicsomot átforrósítjuk, cukrozott gyümölcsöket, tökről rendszerint, maradék cukrot, kész sziruppal, csoki masszába, vanília aromát, kevés vízzel, feldarabolt citrommal, epret mossuk, szirupot forraljuk, keletkezett habot, fánkokat megmártjuk, tálra szedett, helyére tesszük, csipet színezot, ujjainkat mindig, forró szirupba, diót kiszedjük, tojásfehérjében, zselatinlapokat, csokoládémázhoz, juharszirupban, lecsöpögtetjük, zöldparadicsom, legyezőszerűen, cukorsziruppal, cukorszirupban, lecsepegtetem, paradicsomról, vaníliarúddal, fahéjdarabkát, átforrósítjuk, felforraljuk, félretesszük, paradicsomot, fölforraljuk, gyümölcsöket, belekeverjük, beleszórjuk, keletkezett, szárogassuk, megpuhuljon, beletesszük, beforraljuk, juharszirup, rendszerint, kettévágott, étcsokoládé,
© 2013 TVN.HU Kft.